Ahad, 14 Mac 2010

debate , perbahasan atau berpidato ?

Posted by amirafatin at 3:35 PG 4 comments

.salam to all.
.sebenarnya tgh pening ni.
.debate?
.perbahasan?
.pidato?
.nak amik mana satu ek.?
.ke masuk je tiga2?
.kalau masuk debate.
.x de xperience lah.
.tapi best jugak.
.bleh tambah xperience.
.tajuk debate pun best gak.

"the house believe that parential neglect is the cause of moral decadance"
.bila ditranslate sendiri.
"ibubapa yang x bertanggugjawab punca keruntuhan akhlak"

.haha.
.x tahu betul ke x.?
.x sempat tanya teacher.
.kalau salah tolong betulkan eh.
.dan kalau ada yang sudi2 bagi isi or keyword best2.
.dialu-alukan ya.
.debate lawan 8 or 9 april kalau x silap.
.SmkDhak tuan rumah.
.adui.
.kalau masuk then kalah.
.malu pulak nama skolah.
.harap jadi tuan rumah tapi x menang.
~~agagaga~~
.kalau masuk then menang.
~~waaa~~
.bangganya.
.ya allah.
.salah nawaitu ni.
.masuk bertanding bkn untuk menang.
.just cari pengalaman.
.tapi kalau menang.
.tuah badanlah namanya.
~untung batu tenggelam untung sabut timbul~


=fikir=
+fikir+
::fikir::
.
.
.
.kalau masuk perbahasan.
.dah ada pengalaman.
.tapi taun lepas dapat naib johan.
.tahun ni.
.mesti puan principle nak yang lebih baik.
.johan may be.
.aduyai.
.lawan x tau lagi bila.
.tapi yang pasti in april la.
.tuan rumah.?
.mukin SMKA al-Irsyad tuan rumah.
.tajuk bahas.?
.x dapat lagi.
.jangan jadi mcm tahun lepas time lawan daerah.
.lagi sehari nk lawan baru cg bg tajuk.
.aduhai.
.kelam kelibut.
.seram serabut.
.tapi,dah tuah badan berlima.
.dapat jugak jadi naib johan.
~~adoi~~
+fikir+
=fikir=
::fikir::

.
.
.
.adush.
.kalau masuk pidato pulak.
.ada la jugak sikit pengalaman time darjah 5.
.dapat naib johan je.
.x kesampaian langsung nk dapat johan.
~wuuuu~
.tahun lepas pun ada jugak lawan pidato.
.tapi peringkat sekolah je.
.untuk wakil sekolah.
.sayang jugak.
.tetap naib johan.
~~aduhai~~
.tajuk pidato.?
teks.?
dah hafal ke.?
.tajuk x dapat lagi lah.
.teks cikgu dah sediakan.
tapi cikgu belum emelkan.
(.cikgu siti,cepatlah emelkan teks pidato..hope cg baca ni.
hehehe.sayang cikgu)
.bila yang nak hafal.?
.may be lawan around april jugak.
~~nge~~
.tapi, kan kalau masuk debate n bahas.
.masih dalam team.
.senang bila ada teamwork.
"apa yang penting??"
"kejesame"
~~haha~~
.ats stage,dlam dewan.
.smpat lagi bincang isi.
.x de la nerves sangat kan bila ramai2.
tapi kalau pidato?
.sorang2 berdiri terpacak atas pentas.
.dengan ribuan penonton di hadapan.
.aduih.
mampukah?
::fikir::
+fikir+
=fikir=
.
.
.
p/s:mesti ada yang tanya kan?x de orang lain dah ke yang nak masuk ?duk pulun budak tu masuk sorang2 dia.?macam ni. pasal bahas, cg mmg ckp wajib masuk sbb dah mmg team bahas sekolah.puas hati.?
pasal debate plak.?ntah sapa2 ntah yang pandai2 bagi tau teacher.
"ni teacher , budak banyak mulut ni teacher pandai la debate.pandai lawan cakap orang ni .bagi dia masuk debate teacher"
pasal pidato plak.?kan dah cakap tahun lepas ku dapat naib johan untuk pemilihan wakil sekolah.so, budak y jadi johan tu dah terpilih untuk wakil sekolah tahun lepas then cikgu bagi la peluang kat naib johan untuk wakil sekolah pulak.
.hahaha.
.
.
.

march test form 5 2010

Posted by amirafatin at 1:44 PG 0 comments
salam:)
last week test for march.
fuh.damn.ahha.

jadual exam:

friday 5 march
:pendidikan syariah islam:
:pengajian alquran dan assunah:
:bahasa arab tinggi:


tuesday 9 march
:bahasa melayu:
:bahasa inggeris:
:physic:
:history:


wednesday 10 march
:mathematics:
:chemistri:


thursday 11 march
:biology:
:kemahiran al-quran:


friday 12 march
:pendidikan sivik kewarganegaraan:
:additional mathematics:


hope my rezult wil be okey.
agaga~~
wish for me.




entri khas buat abg faiz

Posted by amirafatin at 12:50 PG 0 comments
i thougth i was late to wish u.
im sory.

congretulation .
for ur SPM result.
wish u all the best.
for ur study.
for ur life.
for ur future.
*love u big much*
=P
Related Posts with Thumbnails