Sabtu, 2 Mei 2009

My hEarT wiLL gO oN

Posted by amirafatin at 5:25 PTG 0 comments




Every night in my dreams
I see you. I feel you.
That is how I know you go on.
Far across the distance
And spaces between us
You have come to show you go on.
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on
Love can touch us one time
And last for a lifetime
And never go till we're one
Love was when I loved you
One true time I hold to
In my life we'll always go on
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on
There is some love that will not go away
You're here, there's nothing I fear,
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on

..::RiNdu Yang Tiada bErpeNgHujUng::..

Posted by amirafatin at 4:34 PG 0 comments
... saLam RevoLuSi...


Agak lama x mewarkahkan sesuatu di dalam blog.Malas nak berblog sebenarnya.Tak kisah la.sebulan sekali pun dah cukup syarat kan.Lagipun sibuk(dok asrama la) je memanjang sampai x de masa la nak mengadap blog je..HeHeHe..Then yang paling penting sekali....blog aku..suka hati akulah nak update ke tak nak.???kan3?




R i N d U ? ? ?


Di mana kan ku temui


Penghujungnya resah ini


Seumpama ku menanti sejawapan Rindu


Di mana kan ku temui


Oh sinaran yg hakiki


Untuk menjadi penyuluh Jalan didepanku


Hingga akhir waktu


Andainya kau temui


Cahaya yang ku cari


Sudikah dikongsi bersama


Sebagai teman


mahupun sebagai kekasih




eiysh....apa rindu2 ni...tak best langsung..tapi sungguh rindu sangat kat member-member ma'had dulu.


dari kiri:.awatif,******,dayah dan nasuha.

Gambar diatas disnap pada tahun 2006.Time jamuan a'id fitri kat MMBB suatu zaman dahulu.Usia beliau2 yang didalam gambar itu dalam lingkungan 13-19 la kowt..rasa2 umor berapa yek???ada gak yang kata baru pas amek rezut PMR.huhuhu...ye ke..??sebab muka senyum n look happy kot.Rindu..rindu..


Dikau hadir


Di kala aku memerlukan seorang teman

Dikau bawa secebis bahagia



Bila aku hampir berputus asa

Kuterima segala




Apa yang diperduga

Dan kini kubersedia


Hadapi hari muka


Kau bawa sinar cahaya


Di hariku yang gelita


Dan dikau hadir tepati waktunya


Membawa tawa ceria


Bila mana kau terima


Hidup ada suka dan duka


Mendung takkan selamanya


Sinar mentari kan menjelang tiba







Kawan bertahun kita bersama


Bagai semalam baru bersua

Kawan dihadapan oh! Indahnya

Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri

Bekalan sendiri Impian sendiri

Meski pun jauh namun kita tetap bersama

Dek ruang yang memisahkan kita
Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah

Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit


Takkan terus berkelipan









Ingatlah pelangi yang indah
Pasti akan hilang
Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding


Kawan jangan biarkan dirimu


Umpama lipan dan kala


Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis


Kawan jadilah seperti si matahari


Membakar diri demi insan sejagat


Kawan jadilah seperti bulan purnama


Menerangi malam yang gelap gelita...







My frenz Nur Hidayah Nasuha



Sebelum terlambat.(ceh,mmg dah lambat pon,)..nak wishkan bezday wat my beloved member Nur Hidayah Nasuha Mokhtar..(tidak memakai cermin mata..sila rujuk gambar di bawah.)Tarikh kelahirannya jatuh pada tanggal 23 March yang lalu..selamat hari lahir buatmu..moga frenship kita berkekalan...The TiTAnic is The Big Ship..But Our frenzship is the bIggEr rite..may Allah bles you...nak tau cerita??tak nak tau pun nak cerita jgak.Firstly,kenal Nasuha a.k.a CHU-A masa first2 daftar ke asrama time form 1 .kenal kat pintu asrama..dia duk berdiri tercegat kat depan pintu dengan muka tak besalah..(mmg la dia tak besalah pun..nak masuk asrama pun salah ke??) Then ,sebab aku pun duk berdiri tercegat kat depan dia tak jauh sangat la dalam lima langkah camtu..mula2 dia senyum kat aku,aku senyum kat dia..lepas tu mak dia pun mai la tegur aku
"eh,adik dah dapat katil dah??''aku pun jawab la dengan agak kurang konfiden"er,belum la mak cik.tu yang duk tepacak kat sini ni.kalo dah dapat katil saya dah pi tidoq dah atas katil saya".."o0o0oh..macam tu..anak makcik pun x dapat katil lagi,ni ha,,nama dia Nasuha..kawan la ngan dia ni." "o0o0h..weh,jom kita pi cari katil nak.??" ''jom3"...agak mudah mesra..macam dah lama kenal je..mukin tu permulaan kami untuk jadi bestfren...disambung cerita...kami pun pi la tanya kat kak senior tu yang dok ke hulu ke hilir dgn sekeping kertas dan pen.."assalamualaikum kak..ada lagi dak katil kosong bilik ni???kami dua tak dapat katil lagi la..." cHu-a pun nyampuk"ha'ah kak..locker pun kami tak dapat lagi.."..kak tu pun kata la balik."eh, sat na dik..mai ikut kak mai"......jalan punya jalan tak sampai lima langkah pun kak tu tunjuk dua katil kosong yang bersebelahan dan juga dua locker kosong yang bersebelahan.Alhamdulillah dapat locker dan katil pun sebelah-sebelah..Then lepas kak tu berambus dari bilik tuh...kami pun mula la operasi mengemas katil dan locker...sambil bergelak-gelak macam dah lama kenal.....nak dijadikan cerita,,esok pagi pi sekolah kami pun dapat meja bersebelahan juga..depan meja guru lagi..time tu kelas tak mix.hanya kaum hawa sahaja...dipendekkan cerita...masa form 2 kami duk ktil bersebelahan dan tempat duduk di kelas pun bersebelahan jugak..then time form 3 pon awal2 tahun dapat katil dan tempat duduk di kelas bersebelahan jugak.....sampai tengah tahun kami terpaksa berpisah sebab kena rombak bilik....Chu-a kena pindah gi bilik HAWA ke apa ntah nama bilik tu...kurang ingat...punya la sedih...sampai tak tolong dia kemas barang untuk pindah dorm pun..kejam tol..tapi kesian gak bila pikir2 balik time tu dia angkt barang sorang2..hehehe..maaf la kawan...tunjuk protest time tu..hahah..sampai la form 4 kami terus berpisah bilik dan kelas sebab Chu-are berhijrah ke SMT Taiping,perak...aku pulak berhijrah ke SMKDHAK......tapi,kami still contect anather one....hope our relationship forever and ever..AMIN..



Sahabatku Nur Awatif



Dikesempatan ini juga, nak wish bezday to my best fren Nur AwaTif ZuLkapaLi pada tanggal 22 aPriL yang lalu..moga dirimu semakin matang dalam menempuh onak dan duri kehidupan..maaf dipinta andai pernah terkasar bahasa..halalkan duit terpinjam terambik..eh,cam nak raya la plak..hehe..pape pun,to Awatif matang la sikit ek..lagi satu jangan la cakap mcam nak ligan* keretapi terlepas.(wakaka....nostalgia tul kalo sebut bab terlepas ketapi ni..) . Watif ni pulak seorang yang amat pantas dalam setiap pekerjaan yang dilakukan.fuh,kalo jalan ngn dia bley lenguh kaki sebab dia ni jalan laju sangat..cakap pun laju kadang2 sampai tak paham dia cakap apa..sekarang ni watif masih duk kat MMBB lagi...teman,teruskanlah perjuangan walau aku tiada disisi..sisipkan kenangan antara kita..ingatilah aku dalam setiap bisikan doamu..



...RiNdU mEnGgAmiT tiKa aKu menGinGatiMu...
Related Posts with Thumbnails