Ahad, 31 Januari 2010

DeMi ciNTa Suci

Posted by amirafatin at 2:46 PG 0 comments
Demi Cinta Suci
Album : See You D IPT
Munsyid : Unic


Pernah hatiku luka pedih
Kerana dicalari cinta penuh duri
Lemas aku dalam dilema
Kata janji manis sungguh tak bermakna

C/O :
Mencarimu kasih bagai mencari mutiara putih
Walau ke dasar lautan sanggup ku selami
Namun tak percaya apa yang telah aku terjumpa
Kau sebutir pasir tak berharga

Demi cinta yang suci
Ku rela korbankan kepentingan diri
Demi sinar bahagia
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa

Baru kini ku rasai nikmatnya cinta yang suci
Tiada terbanding dengan cinta yang kau beri
Ranjau yang berduri akan aku tabah menempuhnya
Menyubur iman di dalam jiwa

Demi cinta yang suci
Ku rela korbankan kepentingan diri
Demi sinar bahagia
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa
Demi cinta hakiki
Ku sanggup redahi apa yang terjadi

Apalah erti cinta suci
Andai janji-janji sering dimungkiri
Apalah erti cinta murni
Andai kata-kata sering didustai

Sabtu, 30 Januari 2010

dUa puLuh Lima - DuA PuLuh SemBiLan jaNuaRi dUa RiBu SePuLuh

Posted by amirafatin at 11:45 PG 0 comments
selamat bertemu kembali yah..herm.

mnggu ni balik hostle dihantar baba.rempit tu naik RX-Z..fuh,dasyat baba racing.keh3,
tapi, jenuh sakit segala naek moto lelama..

sampai je kat hostle,fuh...penuh pelajar aspura+aspuri kat perkarangan asrama.biasalah kat hostle mana2 pun bila weekend kan perent datang melawat..

baba pulak gi preng2 minyak ..fuh,,,suma biji2 mata y ada kat situ terus je tengok2 kat aku ngn baba..haha..segan gila.tapi bangga la jugak..

hehehe, ada ke budak bilik aku tanya kat aku mcm ni.

"cehhh...kak u'ah, mai mai ngn balak noh.dasyat gila nek moto besaq."

damn!!ada ka mai hostle ngn balak.x patut betui diorang tuh..hehehe

then aku pun jawab la,pak we.?

"apalah hampa ni ada ka baba kak u'ah hampa kata pak we.?tu baba kak u'ah la..."

diorang pun jawab balik.

"laa....baba ka.ingt pak we.hensem la baba kak u'a."

hish..mmg hensem pun.haha.(kalo baba baca ni,mesti kembang habih nih.)

huhuhuhu..

masuk je dalam bilik,semua adik2 kat bilik tu terjerit2.

"kak u'a,,rindunya kat kak u'ah"

apalah diorang nih, mcm la setahun x jumpa aku.hehehe..biasalah, aku kan kakak y penyayang.so, mesti la adik2 pun rindu,,ye tak.?keh3..perasantan betul.

.herm..duduk2 je, aku suruh wan(bdk blik aku,form 1)pi amik nasi kat dm(dewan makan).sebab mama ada bekalkan asam pedas untk aku dan kak cik.dah banyak sngt aku ajk kak cik mkn kt bilik aku ramai2 ngn bdk2 bilik aku.

herm..then mcm biasa,latihan rumah sukan hari rabu ptg.mnggu ni cg hasni bertugas,aiyoyo..ada ka dia suruh round padang 3 kali.aduih semput.

hm....then aku pun berjalan dgn lenggang lenggoknya ala2 miss world sambil melambai2 kan tangan ala2 macam2 aznil tuh..keh2..x da keja .

aku baru je pusing seround budak2 lain dah habis pusing 3 round.keh2 boleh ngelat nih,aku pun join la diorang duduk rehat sambil buat muka penat ala2 nenek ayam.

kah3..padan muka budak2 lain tu kena lari 3 round,aku kena seround je.keh2,tapi aku la rugi.cg suh lari 3 round untuk kuatkan stamina nak merentas desa nnti.last2,aku jugak y semput.padan muka aku pulak.

hmm...tiba hari merentas desa,jumaat 29.1.2010.kejohanan merentas desa SMKDHAK 2010.
huhuhu..aku x da dpt number pun,just dapat sumbang 2 mata utk rumah sukan aku.bangga gila.keh2.

herm...then lepas merentas desa balik rumah mcm biasa la.

before balik, singgah "mikky baby land centre".haih,buat apa ja kat sana.actly,nak beli hadiah kat my math's tecer,,will born her baby in febuary ni.em...baby girl.

masa tgh tgk2 barang ngn dayah, mcm 2 dia duk tanya.

"u'a, ni benda apa."

aku pun menerangkan dgn panjang lebar,pot pet pot pet.

habes je aku ckp dayah duk buat muka pelik,dia kata

"hampa tau nih suma pasai2 baby ni."

hehehe,biasalah adik ramai.hehehe.

dah selesai beli hadia semua, balik mcm biasa la..sampai kat btwrth tu dia aih,,punya la ramai orang nak naek fery .msti sesak kat ats tu.

then ajak kak cik g minum2 dulu.

em...then pukul 6 before naek fery call baba boleh mai amik x, sbb kak cik dah x larat nak naik bas. tapi baba kata balik naik bas la jalan sibuk pukui berapa nak sampai.

then aku pon ok la balik naik bas.

hurm...naik feri, tu dia x dak tempat duduk. full of human in da ferry..ramai nya india .

herm.aku pun diri je la kat tepi tu sambil tgk air laut and kira obor2 ngn kak cik.sepanjang perjalan kami nampak 73 ekor obor2.huish,sempat kira lagi...

then turun dari feri menonong la cari bas ke island plaza.kak cik jalan menonong je dulu dari aku.tiba2,

tiba-tiba je,aku ternampak seorang jejaka tampan yang amat aku kenali dan aku rindui.
jejaka itu tersenyum melebar2 selebar hamparan bumi.ngeh3,

aku pun apa lagi.senyum balik la....dan aku terus dapatkan beliau tanpa pengetahuan kak cik.

Sabtu, 23 Januari 2010

LaPan BeLas - dUa puLuH DuA jaNUaRy dUa riBu sePuLuh

Posted by amirafatin at 11:35 PG 2 comments
salam.

nak cerita apa yah.?

actly , mnggu ni pelajar asrama x dibenarkan pulan.

juz aku je balik atas urusan "kesihatan" hahaha

kesian kak cik x boleh balik sekali.

ada program orientasi pelajar2 baru.

dgr2 cerita agak menarik programnya.

haa....sada berita sedih.pelajar asrama dah x dibenarkan pulang ke rumah semnggu sekali,

hadui, asrama dah dpt peruntukan balik.

nampak gaya lepas ni 2 mnggu sekali baru boleh update blog la..

hm...study just ok..first test juz around the corner,hope i get da very3 flying caler.

my target for first test:

bm: A +
bi: A +
ba: A +
sej:A +
pqs:A +
psi:A +

fiz :B
bio :B
kim :B
m3 :B
addm3:B

aduhai,,,boleh ke aku capai target nih.?
i very2 hope so.
for all please pray for my sucsess ok.

wasalam

Ahad, 17 Januari 2010

sebeLaS - Lima BeLaS JaNuaRy Dua RiBu sePuLuH

Posted by amirafatin at 11:37 PG 0 comments
minggu kedua di asrama.

tiada apa y menarik

seperti biasa.

semakin jarang jumpa adikku y seorang tuh.

alhamdulillah,kak cik dah dpt ramai kawan..

cuma pada hari selasa ,12.1.2010.jam 2.25 tgh hari macam tu.saya diserang sakit dada+perut+tekak yang amat2 sangat.menangis2 ketika guru bertugas bawa ke klinik[KLINIK KESIHATAN KEPALA BATAS].

ambil number,jumpa dokter ,dokter tanya itu ini,(dlm hati:ish dia ni,nama je dokter x kan x taw org sakit apa,kalo mcm tu aku pun bleh jadi dokter.)

then dia tulis2 apa ntah kat kertas,suruh aku masuk blik n0.15 buat pemeriksaan ECG.?
haih,apa plak dah.?

then g jumpa nurse dlm bilik tu,dia suruh baring ats katil hitam tu..dalam hati. duk dup dap,dup dap la.then dia kata "ok dik,nak cek jantung ni.?

zasss!!apa.?jantung.?awt nk cek jntung plak.?bkn aku skit jntung pun..ish,seram betul

then cek punya cek aku tgk muka nurse tu berkerut2 ,dia tanya aku.

"adik,adik mmg ada masalah jantung ke.?"

eh, x tahulah pulak nurese, x pernah lagi jadi sakit mcm ni."

then dia panggil sorang nurse lelaki masuk tlg cek mesin yang dia gunakan ."eh kak,kak silap set ni."

fuh...then,nurse tu cek mcm biasa.muka dia tenang je.

aku harap x de apa2..

dia bg slip kat aku suruh pergi jumpa dokter tadi.DOKTER ASYRAF kalau x silap aku.

pi la balik kt dokter tadi..dia cakap.

oh,adik nak jadi gastrik ni.ok,adk jgn biar perut kosong,minum susu pagi bngun tdur dan mlm sebelum tidur.jangan makan pedas,kobis kacang panjang jgn makan.jangan lupa sarapan pagi ye.

er,,ok dokter.air mata terus mengalir di pipi aku yang comel ni(heh,perasan).dokter tanya aku.."awat adim nangis dik.?rindu kat mak ke.?"

eh dokter ni.ada jugak nak kena lempang,ada ke aku tgh sakit2 boleh duk buat lawak.hurm,meby dia nak bg aku gelak2 sikit kot.

then dia kata ok dik pi amik ubat.

selesai.balik2 tu x boleh langsung nak telan nasi.sakit tekak.tgh hari x makan.minum air pun sakit.tengah hari x makan.

then naik2 bilik.solat zuhur then terus ZzZzZzZz,
terjaga pukul 5.30.kak cik datang bilik tlg urut kepala,ehm,kak cik tanya x nak pi mkn ke.?eh x pa la.akak sakit tekak x leh nak makan.kakcik tanya lagi?ubat dah makan.?er ubat dalam bilik prep.x bawak naik pun.la ,sakit2 pun x maw makan nasi,makan ubt..aduih.budak ni.pandai dah beletiaq.

hahaha.sambung tiduq pkul 6.30 terjaga n bangun solat asar,x makan lagi petang.perut lapar tapi x boleh nak mkn .sakit tekak yang amat sangat2.bak kata mama,mcm tertelan durian.aiyark,,betuul ke.?mama penah telan durian ke.?haha.

then x pe la...pukul 7 mandi then g solat maghrib jemaah di surau.turun prep pukul 8.30 then studi buat homework sikit.kul 10 naik bilik.x pi makan malam lagi.aduih,laparnya...nak buat mcm mana..ada durian dlm tekak.haha.

esok paginya sarapan pun x..tekak x ok lagi..minum air je pun dah sakit sangat2.haih,apalah nasib..then pegi skolah mcm biasa.mmg time rehat selalu x makan..p&p mcm biasa,balik kul 3.30 baru boleh nak mkn tgh hari tu pun mkn sikit2 ja..dah lapas sngt.herm...ptg tu dah baik sikit..alhamdulillah dah boleh mkaan mcm biasa.

hari rabu ada latihan rumah sukan.RUMAH KUNING..cikgu suruh round padang lapan pusingan heehehe..sebab terlewat turun padang, jadi aku x lari la..hehe,

then cg suruh buat pemilihan utk peserta larian 100 meter.ceh,cg suruh aku jga line pulak,bagus tu .x payah lari...he3.

herm..dapat la beberapa org yang kuat lari.ada harapan jugak jadi juara sukan tahunan tahun ni.
hehehee..aku pun first time akan bersukan di SMKDHAK ni.tahun lepas x smpat nk join masuk pun dah bulan tiga.

then hari khamis,mcm biasa la....hari jumaat..yeyeh,boleh balik rumah.

balik mcm biasa naik bas...kak cik mcm biasa.belum keluar kepala bats dah terlentok2.haha...aku pun sama je la dulu.hahah..

balik sampai rumah naik rapid peneng..

Sabtu, 9 Januari 2010

TiGa - LaPan JaNuaRy Dua RiBu sePuLuH

Posted by amirafatin at 10:32 PTG 0 comments
salam.
3.1.2010:
tiba di perkarangan sekolah SMKDHAK.terus menuju ke DEWAN BESAR SMKDHAK untuk pendaftaran tingkatan satu adik saya NURUL ATIQAH FARHANI@kak cik yang turut megikuti jejak langkahku ke SMKDHAK.

kak cik ditempatkan di tingkatan SATU KALIBER(K)[KELAS ALIRAN AGAMA].alhamdulillah.tiba2 terdengar si mulut pot pet itu(kakak),kata.
"HAHAHA.KAKCIK KELAS K.KAKAK KELAS A TAU." -(dialog sampingan)

terus membawa mama,baba,kakak dan adnin ke kelas kakcik ditempatkan.nun jauh di hujung sekolah.haha.punyalah panjang sekolah.di dalam perjalanan menuju ke kelas kak cik,saya terserempak dengan 2 sahabat baik saya semenjak pertama kali saya menjejak kaki ke SMKDHAK pada 4.3.2009.wah,hari pertama sekolah sesi 2010,terserempak dengan mereka.wajah pertama yang dilihat.melepas rindu.bersalaman berpelukan bertanya berita merisik khabar.wajah itu yang saya rindui sepanjang cuti sekolah. NURUL SYAZWANI ABD RASYID dan NUR HIDAYAH SAIDIN. love both of u very much*SMKDHAK sekolah terpanjang di Malaysia sepanjang 1 kilometer.

meneruskan perjalanan ke kelas 1 kaliber.tiba di kelas kakcik.kelihatan rakan-sekelasnya yang lain telahpun mengambil meja dan menyusaun meja masing-masing.bermakna kak cik belum mendapat meja dan kerusi.saya pun menjalankan tanggunjawan pertama membantu kak cik mengambil kerusi di kelas sebelah dan meja y tersedia di hadapan kelas.saya,terus membantu dengan rasa tangungjawab(heheheee).selesai di kelas kakcik.

saya terus meninggalkan mama dan y lain2 di kelas kakcik dan menuju ke kelas TINGKATAN 5 KAA di tingkat 4 juga nun di hujung sekolah..wah,rindukan sahabat2 semua.suasana kelas kelihatan tersusun dan teratur.pelajar2 perempuan berkumpul buat USRAH.(hahahaaaa).pelajar lelaki.?hah.?PUPUS. x tahu ke mana..setelah berjumpa teman2,saya turun mencari mama baba ..belum sempat mencari,kelihatan baba berjalan melawan arus dengan saya.rupanya baba nak ke pejabat,bertanya PK HEM perihal asrama .saya menemani baba ke pejabat sekolah di tingkat dua.satu blok dengan kelas saya.

selesai.baba dan saya terus berkejar-kejaran ke koperasi sekolah(bersebelahan kelas kakcik.) sbb mama ckp giliran beratur beli buku dah nak sampai.saya dan baba terus berkejaran hinggan tiba di kantin sekolah .wah..ramainya orang beratur.tunggu punya tunggu beratur punya beratur tibalah giliran mama menmbeli buku saya dan kak cik.selesai.

aduh .perut berkeroncong,keluar pagi tadi x sempat bersarapan.terus ke kantin,berhadapan dengan koperasi sekolah.pesan mee goreng lima pinggan.wah rekod.pertama kali makan mee kat kantin sekolah.hahaha.makan punya makan.minum punya minum. selesai.

terus ke perkarangan asarama untuk pendaftaran asrama kakcik.JAM 10.30.mama uruskan pendaftaran asrama kakcik.kakcik ditempatkan di kamarP-2-5.mama tolong kakcik kemaskan barang2 kakcik.selesai.

jam dua setengah,giliran pelajar2 senior mendaftar diri.saya ditempatkan di kamar P-1-1.lepas mama kuar dari bilik kak cik,kira dalam perjalanan balik la jugak.berlakulah satu hiwar antara saya dan mama:

saya:mama ni x aci tau,dah lima tahun k.da duk asrama.mama x panah kemaskan loker n katil k.da.

mama:eh,kan masa k.uda form 1 dulu mama hantar smpai asrama.

saya:ya la.mmg mama hantar.hantar depan pintu bilik ja.lepas habis pendaftaran kan mama terus balik.huwaa

mama:oklah2,jum pi bilik k.da mama kemaskan.

saya:hehehe.yes.malam ni x payah nak sibuk2 kemas loker.yes.yes.yes.

then terus la singgah di bilik saya.bukak2 ja pintu.penuh dah adik2 asrama dalam bilik tu.alamak!!macam mana nak suruh mama kemas barang2 nih..kacau line pulak budak2 ni.nnti apa pulak kata depa,dah tingkatan lima nak suruh mama jugak kemaskan barang.

then terus mama pi kat katil amik beg baju aku,haih.aku tnya mama.

mama nak buat apa nih.?

la...mama nak tolong kemas la..

alar mama,kak uda dah besar la.nnti kak uda kemas sendiri la.

la...betul x nak mama kemaskan.?

betul la mama.nnti k.uda kenas sendiri.

hmmm..apalah mama ni..

mama balik..mcm biasa,salam baba cium pipi,salam mama cium pipi.salam adik2.


hmmm,memulakan perjalanan baru 2010.

sama seperti tahun lepas,

cuma tahun ni ada kak cik sama2 kat asrama.

cuma tahun ni dah duduk bilik lain.

cuma tahun ni SPM.SPM.SPM.SPM.

wish for me..

Sabtu, 2 Januari 2010

JiKa aKu JaTuH CinTa

Posted by amirafatin at 8:16 PG 0 comments



Ya Allah jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatan untuk menyintaiMu Ya Muhaimin...

Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsunya,
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu...

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu...

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu Ya Allah,
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam
Perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu...

Ya Allah jika kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu,
Amin...

CaHaYa CinTa

Posted by amirafatin at 12:05 PG 0 comments
tuhan menciptakan makhlukNya di alam semesta ini atas dasar kehendak dan CINTANya.
matahari,rembulan dan bintang bersinar kerana CINTA.
lautan menampung segala sisa dan kotoran yang mengalir dari daratan dengan penuh rasa CINTA.
sungai mengalir kerana CINTA.
angin bertiup kerana CINTA.
pohon berbuah kerana CINTA.
bunga-bunga berkembang mekar kerana CINTA.
lebah menitiskan madu kerana CINTA.
dan hidup inipada asalnya adalah aliran CINTA.
sumbernya adalah samudera CINTA ALLAH yang meliputi semesta.
dan segala benda dalam alam raya tunduk patuh menyembah ALLAH juga atas dasar CINTA.
bukankah kesejatian penyembahan dan kepatuhan itu lahir dari kedahsyatan CINTA?
lalu kenapa selalu saja ada yang mengusik hukum CINTA??

Jumaat, 1 Januari 2010

aKu SuDah JaTuh CiNTa

Posted by amirafatin at 1:29 PTG 0 comments
RAHSIA BULAN DAN KELAHIRAN

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh
Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.



DuaPuLuHLiMa HariBuLan SePuLuH SeMBiLan BeLas SemBiLan PuLuh TiGa



{OKTOBER}

* Suka berbual.

* Suka orang yang sayang padanya.

* Suka ambil jln tengah.

* Sangat menawan & sopan santun.

* Kecantikan luar & dalam.

* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.

* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.

* Sentiasa berkawan.

* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.

* Cepat marah.

* Macam pentingkan diri sendiri.

* Tidak menolong orang kecuali diminta.

* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.

* Tidak suka terima pandangan orang lain.

* Emosi yang mudah terusik.

* Suka berangan & pandai bercakap.

* Emosi yang kelam kabut.

* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).

* Suka melancong, bidang sastera & seni.

* Pengasih, penyayang & lemah lembut.

* Romantik dalam percintaan.

* Mudah terusik hati & cemburu.

* Ambil berat tentang orang lain.

* Suka kegiatan luar.

* orang yang adil.

* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.

* Mudah patah semangat


.:::::::::this is mine::::::::::.

kalo nak tgk lagi...tgk kat sini>> .::sahabat::.

taHun BarU .??haPpY new yeaR.??

Posted by amirafatin at 1:34 PG 0 comments

PERHATIAN KEPADA SUME UMAT ISLAM:

BILA SAMPAI 31 DISEMBER BERAPA RAMAIKAH YANG MENYAMBUT DAN MERAIKAN TAHUN BARU.?

TETAPI SEDARKAH MEREKA BAHAWA TELAH DIFATWAKAN OLEH:-

SHEIKH AL-AZHAR,

SHEIKH TANTAWI,

SHEIKH YUSUF AL QARDAWI

DAN ULAMA2 KONTEMPORARY

:-BAHAWA MENYAMBUT TAHUN BARU BERERTI MENYAMBUT KELAHIRAN ULANGTAHUN HARI JADI TUHAN KRISTIAN&YAHUDI.

BAGI MEREKA YANG TIDAK TAHU HUKUMNYA FASIQ(DOSA BESAR)

TETAPI BAGI MEREKA YANG TAHU HUKUMNYA MURTAD.

FIKIR2LAH SENDIRI...


-LuLuLaLa-

Posted by amirafatin at 12:57 PG 0 comments
...aLiHkaN maTamu Ke LauT , aiRnYa CanTik memBiRu daN peNuh keTenaNgan tetaPi HanYa ALLAH SahaJa Yang tahu raHsia diDaLamnYa.BegiTulaH denGan KeHidUpan Manusia Riang Ketawa Beduka sEdiH naMun ALLAH juga Yang HanYa menGetahui Rahsia KehiDupanNya. JiKa Kau KeceWa paNdanglah ke sunGai , aiRnya MengaLir biAr berJuTa Batu menGhaLang. jiKa KaU keCewA panDangLah ke Langit.Kau Akan Sedar bahawa ALLAH sentiasa bersamamu...
Related Posts with Thumbnails