Ahad, 17 Januari 2010

sebeLaS - Lima BeLaS JaNuaRy Dua RiBu sePuLuH

Posted by amirafatin at 11:37 PG 0 comments
minggu kedua di asrama.

tiada apa y menarik

seperti biasa.

semakin jarang jumpa adikku y seorang tuh.

alhamdulillah,kak cik dah dpt ramai kawan..

cuma pada hari selasa ,12.1.2010.jam 2.25 tgh hari macam tu.saya diserang sakit dada+perut+tekak yang amat2 sangat.menangis2 ketika guru bertugas bawa ke klinik[KLINIK KESIHATAN KEPALA BATAS].

ambil number,jumpa dokter ,dokter tanya itu ini,(dlm hati:ish dia ni,nama je dokter x kan x taw org sakit apa,kalo mcm tu aku pun bleh jadi dokter.)

then dia tulis2 apa ntah kat kertas,suruh aku masuk blik n0.15 buat pemeriksaan ECG.?
haih,apa plak dah.?

then g jumpa nurse dlm bilik tu,dia suruh baring ats katil hitam tu..dalam hati. duk dup dap,dup dap la.then dia kata "ok dik,nak cek jantung ni.?

zasss!!apa.?jantung.?awt nk cek jntung plak.?bkn aku skit jntung pun..ish,seram betul

then cek punya cek aku tgk muka nurse tu berkerut2 ,dia tanya aku.

"adik,adik mmg ada masalah jantung ke.?"

eh, x tahulah pulak nurese, x pernah lagi jadi sakit mcm ni."

then dia panggil sorang nurse lelaki masuk tlg cek mesin yang dia gunakan ."eh kak,kak silap set ni."

fuh...then,nurse tu cek mcm biasa.muka dia tenang je.

aku harap x de apa2..

dia bg slip kat aku suruh pergi jumpa dokter tadi.DOKTER ASYRAF kalau x silap aku.

pi la balik kt dokter tadi..dia cakap.

oh,adik nak jadi gastrik ni.ok,adk jgn biar perut kosong,minum susu pagi bngun tdur dan mlm sebelum tidur.jangan makan pedas,kobis kacang panjang jgn makan.jangan lupa sarapan pagi ye.

er,,ok dokter.air mata terus mengalir di pipi aku yang comel ni(heh,perasan).dokter tanya aku.."awat adim nangis dik.?rindu kat mak ke.?"

eh dokter ni.ada jugak nak kena lempang,ada ke aku tgh sakit2 boleh duk buat lawak.hurm,meby dia nak bg aku gelak2 sikit kot.

then dia kata ok dik pi amik ubat.

selesai.balik2 tu x boleh langsung nak telan nasi.sakit tekak.tgh hari x makan.minum air pun sakit.tengah hari x makan.

then naik2 bilik.solat zuhur then terus ZzZzZzZz,
terjaga pukul 5.30.kak cik datang bilik tlg urut kepala,ehm,kak cik tanya x nak pi mkn ke.?eh x pa la.akak sakit tekak x leh nak makan.kakcik tanya lagi?ubat dah makan.?er ubat dalam bilik prep.x bawak naik pun.la ,sakit2 pun x maw makan nasi,makan ubt..aduih.budak ni.pandai dah beletiaq.

hahaha.sambung tiduq pkul 6.30 terjaga n bangun solat asar,x makan lagi petang.perut lapar tapi x boleh nak mkn .sakit tekak yang amat sangat2.bak kata mama,mcm tertelan durian.aiyark,,betuul ke.?mama penah telan durian ke.?haha.

then x pe la...pukul 7 mandi then g solat maghrib jemaah di surau.turun prep pukul 8.30 then studi buat homework sikit.kul 10 naik bilik.x pi makan malam lagi.aduih,laparnya...nak buat mcm mana..ada durian dlm tekak.haha.

esok paginya sarapan pun x..tekak x ok lagi..minum air je pun dah sakit sangat2.haih,apalah nasib..then pegi skolah mcm biasa.mmg time rehat selalu x makan..p&p mcm biasa,balik kul 3.30 baru boleh nak mkn tgh hari tu pun mkn sikit2 ja..dah lapas sngt.herm...ptg tu dah baik sikit..alhamdulillah dah boleh mkaan mcm biasa.

hari rabu ada latihan rumah sukan.RUMAH KUNING..cikgu suruh round padang lapan pusingan heehehe..sebab terlewat turun padang, jadi aku x lari la..hehe,

then cg suruh buat pemilihan utk peserta larian 100 meter.ceh,cg suruh aku jga line pulak,bagus tu .x payah lari...he3.

herm..dapat la beberapa org yang kuat lari.ada harapan jugak jadi juara sukan tahunan tahun ni.
hehehee..aku pun first time akan bersukan di SMKDHAK ni.tahun lepas x smpat nk join masuk pun dah bulan tiga.

then hari khamis,mcm biasa la....hari jumaat..yeyeh,boleh balik rumah.

balik mcm biasa naik bas...kak cik mcm biasa.belum keluar kepala bats dah terlentok2.haha...aku pun sama je la dulu.hahah..

balik sampai rumah naik rapid peneng..
Related Posts with Thumbnails