Sabtu, 30 Januari 2010

dUa puLuh Lima - DuA PuLuh SemBiLan jaNuaRi dUa RiBu SePuLuh

Posted by amirafatin at 11:45 PG 0 comments
selamat bertemu kembali yah..herm.

mnggu ni balik hostle dihantar baba.rempit tu naik RX-Z..fuh,dasyat baba racing.keh3,
tapi, jenuh sakit segala naek moto lelama..

sampai je kat hostle,fuh...penuh pelajar aspura+aspuri kat perkarangan asrama.biasalah kat hostle mana2 pun bila weekend kan perent datang melawat..

baba pulak gi preng2 minyak ..fuh,,,suma biji2 mata y ada kat situ terus je tengok2 kat aku ngn baba..haha..segan gila.tapi bangga la jugak..

hehehe, ada ke budak bilik aku tanya kat aku mcm ni.

"cehhh...kak u'ah, mai mai ngn balak noh.dasyat gila nek moto besaq."

damn!!ada ka mai hostle ngn balak.x patut betui diorang tuh..hehehe

then aku pun jawab la,pak we.?

"apalah hampa ni ada ka baba kak u'ah hampa kata pak we.?tu baba kak u'ah la..."

diorang pun jawab balik.

"laa....baba ka.ingt pak we.hensem la baba kak u'a."

hish..mmg hensem pun.haha.(kalo baba baca ni,mesti kembang habih nih.)

huhuhuhu..

masuk je dalam bilik,semua adik2 kat bilik tu terjerit2.

"kak u'a,,rindunya kat kak u'ah"

apalah diorang nih, mcm la setahun x jumpa aku.hehehe..biasalah, aku kan kakak y penyayang.so, mesti la adik2 pun rindu,,ye tak.?keh3..perasantan betul.

.herm..duduk2 je, aku suruh wan(bdk blik aku,form 1)pi amik nasi kat dm(dewan makan).sebab mama ada bekalkan asam pedas untk aku dan kak cik.dah banyak sngt aku ajk kak cik mkn kt bilik aku ramai2 ngn bdk2 bilik aku.

herm..then mcm biasa,latihan rumah sukan hari rabu ptg.mnggu ni cg hasni bertugas,aiyoyo..ada ka dia suruh round padang 3 kali.aduih semput.

hm....then aku pun berjalan dgn lenggang lenggoknya ala2 miss world sambil melambai2 kan tangan ala2 macam2 aznil tuh..keh2..x da keja .

aku baru je pusing seround budak2 lain dah habis pusing 3 round.keh2 boleh ngelat nih,aku pun join la diorang duduk rehat sambil buat muka penat ala2 nenek ayam.

kah3..padan muka budak2 lain tu kena lari 3 round,aku kena seround je.keh2,tapi aku la rugi.cg suh lari 3 round untuk kuatkan stamina nak merentas desa nnti.last2,aku jugak y semput.padan muka aku pulak.

hmm...tiba hari merentas desa,jumaat 29.1.2010.kejohanan merentas desa SMKDHAK 2010.
huhuhu..aku x da dpt number pun,just dapat sumbang 2 mata utk rumah sukan aku.bangga gila.keh2.

herm...then lepas merentas desa balik rumah mcm biasa la.

before balik, singgah "mikky baby land centre".haih,buat apa ja kat sana.actly,nak beli hadiah kat my math's tecer,,will born her baby in febuary ni.em...baby girl.

masa tgh tgk2 barang ngn dayah, mcm 2 dia duk tanya.

"u'a, ni benda apa."

aku pun menerangkan dgn panjang lebar,pot pet pot pet.

habes je aku ckp dayah duk buat muka pelik,dia kata

"hampa tau nih suma pasai2 baby ni."

hehehe,biasalah adik ramai.hehehe.

dah selesai beli hadia semua, balik mcm biasa la..sampai kat btwrth tu dia aih,,punya la ramai orang nak naek fery .msti sesak kat ats tu.

then ajak kak cik g minum2 dulu.

em...then pukul 6 before naek fery call baba boleh mai amik x, sbb kak cik dah x larat nak naik bas. tapi baba kata balik naik bas la jalan sibuk pukui berapa nak sampai.

then aku pon ok la balik naik bas.

hurm...naik feri, tu dia x dak tempat duduk. full of human in da ferry..ramai nya india .

herm.aku pun diri je la kat tepi tu sambil tgk air laut and kira obor2 ngn kak cik.sepanjang perjalan kami nampak 73 ekor obor2.huish,sempat kira lagi...

then turun dari feri menonong la cari bas ke island plaza.kak cik jalan menonong je dulu dari aku.tiba2,

tiba-tiba je,aku ternampak seorang jejaka tampan yang amat aku kenali dan aku rindui.
jejaka itu tersenyum melebar2 selebar hamparan bumi.ngeh3,

aku pun apa lagi.senyum balik la....dan aku terus dapatkan beliau tanpa pengetahuan kak cik.
Related Posts with Thumbnails