Ahad, 17 Mei 2009

sELamAt HaRi GurU

Posted by amirafatin at 12:45 PG 0 comments
aSSalamUaLaikum

at first,nak wish kat guru-guru di Sekolah Kebangsaan Telok Bahang yang pernah mencurah ilmu kepadaku..antara yang masih ada dlm ingatan....Cikgu Nora,guru kelas darjah satu,.....teacher Patrisia....Sir Fadhil....Cikgu Azhar....Ust Md Rodhi....Cikgu Rozali....Teacher Siti Rohaya...ustazah Naimah...Ustazah Normah... Cikgu Norita...Teacher Mazian...Cikgu Zahir..
Cikgu Rahibah..Cikgu Sidek...Cikgu Saiful....Cikgu Nizam....




juga kepada pendidik di Sekolah Kebangsaan Tanjung Tokong....Cikgu Samki,Puan Salbiah,Puan Chong,Puan Sinawati Zain,Cikgu Jalil,Teacher Khoo Lee Shee,Puan Teh Ai Peng,Teacher Seah,Cikgu Mimiwati,Puan Shahrizaini,Cikgu Hasmiza,Ustazah Noridayu,Ustazah Noreha,Ustazah Khadijah,Cikgu Mior Ridzwan,Cikgu Mazlan Ibrahim,Cikgu Fauziah,Puan Pah,Cikgu Norlia....semoga terus maju..

Then,kepada tenaga pengajar di Maktab Mahmud Bandar Baharu,Ustaz Firdaus Bin Dato' Zainol...Ustazah Alawiyah binti Othman...Ustaz Rohaizad bin Ghazali..Allahyarham Ustaz Yusuff bin Yaakob(al-fathihah)...ustaz Nasoha bin Wahab...Ustaz Zahir..Ustaz Helmi(pernah Menjadi guru kesayangan suatu masa dulu.ust pindah masa aku form 2,sedih gila..ape2 pun moga ust berjaya dan bergaya selalu.)Cikgu Saliza....Cikgu Anisah...Cikgu Sazelinorr...Cikgu Suhaila...Cikgu Hanis..Ustazah Sarina...Teacher Norma....Ustaz Aminudin..Ustaz Azrul Amin...Ustaz zaki.....Sir Shafizan.....Cikgu Wan Bidres...Ustazah Syuhada....Cikgu Liza..ust Hamadi....Ustaz Muhamad....Teacher siti Fatimah Azzahra...UStazah Hasyimah...Teacher Hasimah...Cikgu Wan Shahril Azian...Ustaz Muzafar Ikmal...and the last one is my beloved Ustaz.....Ustaz Alzasya ILLiyyin BIn Zainal Alam..thanx ustaz improve my arab..


ustaz Alzasya



gambar ini ketika jamuan akhir tahu tingkatan 1 al-ikhlas di MMBB.(baju oren:ust ILLiyyin.baju biru:ust Nasoha.baju ungu:ust Rohaizad.


jeng3...inilah Ustazah Alawiyah..ustazah mmg garang tapi sporting habis....


inilah Allahyarham ust Yusuf...Al-Fatihah




yang ni pulak ust zahir...tgh makan masa jamuan kelas..



ini cikgu Norma dan Cikgu Norr
cikgu Saliza guru kelas tingkatan tiga



Juga kepada guru-guru di SMKDHAK...Ustaz Sidqy Ahmad..Cikgu Fauzi Salleh..Sir Suhaimi Tabiee..Ustazah Salwani..Ustazah Rokiah..Ustazah Norijah Saidin..Cikgu Azwana Abu..Teacher Sayyati Abd Kadir..Teacher Nik Maimunah...Teacher Aziah Zakaria...Encik Hanizar....TeaCher Villasinni...Teacher Teoh..Cikgu FataHiyah...(ini hanyalah guru yang mengajar di kelas saya)masih ramai sebenarnya guru yang belum sempat saya kenali..i'allah sebelum saya meninggalkan SMKDHAK saya akan cuba memeastikan saya dpt mengenali semua guru2 di SMKDAK






SELAMAT HARI GURU JUGA KEPADA BABA TERSAYANG USTAZ MOHD ROSHIDAN BIN HAJI HASSAN aka USTAZ BABA.

!!!i'm yours!!!

Posted by amirafatin at 12:32 PG 0 comments
aKu daN seSuaTu




Sabtu, 16 Mei 2009

..::!!!SeLamAt uLanG tAhun mAma!!!::..

Posted by amirafatin at 11:11 PTG 0 comments



selamat hari lahir buat bonda tersayang.semoga usia yang semakin meningkat ini membuat dirimu tabah menghadapi ujian daripada-Nya.
.....mama....
selamat hari lahir
~
~
~
selamat ulangtahun kelahiran
~
~
~
happy 34th birthday


gambar kenangan ketika meraikan hari jadi mama

Who should I give my love to?

My respect and my honor to

Who should I pay good mind to?

After AllahAnd Rasulullah

Comes your mother

Who next?

Your mother

Who next?

Your motherAnd then your father

Cause who used to hold you

And clean you and clothes you

Who used to feed you?

And always be with you

When you were sick

Stay up all night

Holding you tight

Thats right??

no other

My mother

Who should I take good care of?

Giving all my love

Who should I think most of?

After Allah And Rasulullah

Comes your mother

Who next?

Your mother

Who next?

Your mother

And then your father

Cause who used to hear you

Before you could talk

Who used to hold you?

Before you could walk

And when you fell who picked you up

Clean your cut

No one but your mother

My mother

Who should I say why close to?

Listen most to

Never say no to

After Allah And Rasulullah

Comes your mother

Who next?

Your mother

Who next?

Your mother

And then your father

Cause who used to hug you

And buy you new clothes

Calm your head

And blow your nose

And when you cry

Who wiped your tears?

Knows your fears

Who really cares?

My mother

Say Alhamdulillah

Thank you Allah

Thank you Allah

For my mother.

aku di hujung sana..hujung bukan sebarang hujung tau

bersama tata dan kak teh..siapa lagi cun???


Ahad, 3 Mei 2009

Posted by amirafatin at 12:02 PG 0 comments
...Di aNtaRa kAwAn, tEmAn dAn sAhAbAt…
MEMANG manusia tidak dapat hidup sempurna tanpa kehadiran manusia lain di sekeliling mereka. Superman, Spiderman, Ultraman, hatta Keluangman pun ada mempunyai kawan, teman dan sahabat. Penulisan ini mengenai kawan, teman dan sahabat daripada sudut kacamata saya. Semoga selepas membacanya, sedikit sebanyak boleh kita sama-sama berfikir mengenai adanya kehadiran manusia lain di sekeliling kita. Manusia yang penting walaupun mereka bukan ada pertalian darah dengan kita.Siapa ya yang boleh kita kategorikan sebagai kawan? Apa beza kawan dengan teman? Sahabat pulak macam mana? Kepada sesetengah orang perbezaan ini tidak penting (contohnya tidak menjejaskan gaji bulanan yang diterima, he he he). Atau tidak sepenting jumlah bonos yang diterima pada tahun lalu… Namun perlu diingat perkara yang sangat penting bagi allah bukan berbentuk wang ringgit atau material.Atau pun mereka sudah mampu berbangga jika mempunyai ramai kawan... Bagi mereka teman, kawan dan sahabat sama sahaja, yang penting orang di sekeliling tidak menganggu kehidupan mereka
Namun apa salahnya kita mendalami sedikit ungkapan yang selalu jugak kita gunapakai tu.
KaWaN KaWaN KaWaN KaWaN KaWaN KaWaN
Kawan lebih merujuk kepada di mulut sahaja. Biasanya merujuk kepada for the sake of kenal je, mengehai-hai bila berjumpa atau terserempak.Kala masa sesuai pulak kita ajak mereka ke kedai minum dan berbual-bual kosong (topik pun tidak berapa serius). Namun begitu fungsi kawan penting, kawan-kawan akan menemani kita, menolong kita, dan boleh buat kita rasa seronok kalau kena caranya. Dalam kehidupan kita memang memerlukan kawan apatahlagi dunia sekarang proses globalisasi rancak berjalan.Kita tidak boleh duduk sorang. Kawan pula ada yang boleh kita katogerikan kawan baik atau kawan akrab dan sebagainya.Kawan juga merupakan cermin diri kita, atau dengan erti kata lain kawan boleh dijadikan ukuran diri kita. Maksudnya, secara umum bila seseorang itu ramai kawan boleh la kita katakan ia suatu yang positif. `kalau perangai tidak elok, tak ada orang yang sudi berkawan' dengan kita kan?. Tetapi jika ramai orang tidak suka berkawan dengan kita, atau menjauhi kita mungkin ada sesuatu yang kita boleh baiki pada diri kita kot (tetapi jangan la baiki diri kerana nak diterima orang semata-mata sehingga tidak mempunyai personaliti diri langsung, he he he).Bila kita berkawan dengan `kawan', biasanya jauh di lubuk hati masih ada keraguan...biasanya kita tidak berani hendak ceritakan rahsia besar yang kita ada, kita bimbang dia bocorkan... atau kita tidak selesa untuk beritahu pandangan kita mengenai hal-hal yang sensitif takut dia tak setuju dan menilai kita pula. Berkawan tidak bermakna semua perkara boleh diceritakan, kan...?
Kawan yang baik sukar dicari...tapi percayalah ianya ada.
TeMaN TeMaN TeMaN TeMaN TeMaN TeMaN
Teman pulak lebih kepada sesuatu yang accasionally, mungkin dia teman sepejabat, teman serumah, atau teman berbicara (dan teman tak semestinya jadi kawan).Begitu juga teman sekerja kita, tak semua jadi kawan kita kan...kan? walaupun berbuih mulut majikan menyarankan supaya berkawan dengan semua orang di dalam organisasi (contohnya konsep sahabat) tetapi kehidupan tidak semudah itu, manusia cenderung mencari kawan berdasarkan kepada beberapa perkara lain .bukan kerana terus berkerja dalam suatu organisasi terus jadi kawan, apatahlagi kalau organisasi besar
Teman lelaki???? he he he. Malas nak terangkan, nanti 3 page tak cukup…
SaHaBAT SaHaBaT SaHaBaT SaHaBaT SaHaBaT
Sahabat mungkin darjat yang paling tinggi jika ungkapan teman, kawan dan sahabat tersebut mahu dikastakan atau dihairakikan. Perkataan sahabat lebih keramat dan suci sifatnya (dan bunyinya juga). Ia sesuatu yang tidak boleh dipaksa atau diusahakan tetapi tubik dari hati kedua-dua yang terlibat. Sahabat merujuk kepada all the time. Ia boleh survive melalui masa, merentasi jarak dan lokasi.Kita boleh menjadi kawan atau teman secepat kilat tapi untuk wujud menjadi sahabat makan masa, makan pengamatan dan makan persefahaman (tak semestinya persamaan). Bukan senang kita nak menerima orang dalam kehidupan kita dan bukan senang orang lain nak menerima kita dalam hidup mereka. Tetapi di sekitar kita kadang-kadang perkataan sahabat sudah dihilangkan kedaulatannya.
Contohnya seperti: Ni sahabat saya ****' pakai hembus je perkataan sahabat tu padahal ia masih dalam taraf kawan (baru je kenal 2 minggu, kot-kot teman je)...Saya bukan berniat nak menarafkan orang-orang di sekeliling tapi kadang-kadang janggal sebab sebutan itu tak berbau ikhlasnya...he he he.

Sabtu, 2 Mei 2009

My hEarT wiLL gO oN

Posted by amirafatin at 5:25 PTG 0 comments




Every night in my dreams
I see you. I feel you.
That is how I know you go on.
Far across the distance
And spaces between us
You have come to show you go on.
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on
Love can touch us one time
And last for a lifetime
And never go till we're one
Love was when I loved you
One true time I hold to
In my life we'll always go on
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on
There is some love that will not go away
You're here, there's nothing I fear,
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on

..::RiNdu Yang Tiada bErpeNgHujUng::..

Posted by amirafatin at 4:34 PG 0 comments
... saLam RevoLuSi...


Agak lama x mewarkahkan sesuatu di dalam blog.Malas nak berblog sebenarnya.Tak kisah la.sebulan sekali pun dah cukup syarat kan.Lagipun sibuk(dok asrama la) je memanjang sampai x de masa la nak mengadap blog je..HeHeHe..Then yang paling penting sekali....blog aku..suka hati akulah nak update ke tak nak.???kan3?




R i N d U ? ? ?


Di mana kan ku temui


Penghujungnya resah ini


Seumpama ku menanti sejawapan Rindu


Di mana kan ku temui


Oh sinaran yg hakiki


Untuk menjadi penyuluh Jalan didepanku


Hingga akhir waktu


Andainya kau temui


Cahaya yang ku cari


Sudikah dikongsi bersama


Sebagai teman


mahupun sebagai kekasih




eiysh....apa rindu2 ni...tak best langsung..tapi sungguh rindu sangat kat member-member ma'had dulu.


dari kiri:.awatif,******,dayah dan nasuha.

Gambar diatas disnap pada tahun 2006.Time jamuan a'id fitri kat MMBB suatu zaman dahulu.Usia beliau2 yang didalam gambar itu dalam lingkungan 13-19 la kowt..rasa2 umor berapa yek???ada gak yang kata baru pas amek rezut PMR.huhuhu...ye ke..??sebab muka senyum n look happy kot.Rindu..rindu..


Dikau hadir


Di kala aku memerlukan seorang teman

Dikau bawa secebis bahagia



Bila aku hampir berputus asa

Kuterima segala




Apa yang diperduga

Dan kini kubersedia


Hadapi hari muka


Kau bawa sinar cahaya


Di hariku yang gelita


Dan dikau hadir tepati waktunya


Membawa tawa ceria


Bila mana kau terima


Hidup ada suka dan duka


Mendung takkan selamanya


Sinar mentari kan menjelang tiba







Kawan bertahun kita bersama


Bagai semalam baru bersua

Kawan dihadapan oh! Indahnya

Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri

Bekalan sendiri Impian sendiri

Meski pun jauh namun kita tetap bersama

Dek ruang yang memisahkan kita
Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah

Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit


Takkan terus berkelipan









Ingatlah pelangi yang indah
Pasti akan hilang
Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding


Kawan jangan biarkan dirimu


Umpama lipan dan kala


Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis


Kawan jadilah seperti si matahari


Membakar diri demi insan sejagat


Kawan jadilah seperti bulan purnama


Menerangi malam yang gelap gelita...







My frenz Nur Hidayah Nasuha



Sebelum terlambat.(ceh,mmg dah lambat pon,)..nak wishkan bezday wat my beloved member Nur Hidayah Nasuha Mokhtar..(tidak memakai cermin mata..sila rujuk gambar di bawah.)Tarikh kelahirannya jatuh pada tanggal 23 March yang lalu..selamat hari lahir buatmu..moga frenship kita berkekalan...The TiTAnic is The Big Ship..But Our frenzship is the bIggEr rite..may Allah bles you...nak tau cerita??tak nak tau pun nak cerita jgak.Firstly,kenal Nasuha a.k.a CHU-A masa first2 daftar ke asrama time form 1 .kenal kat pintu asrama..dia duk berdiri tercegat kat depan pintu dengan muka tak besalah..(mmg la dia tak besalah pun..nak masuk asrama pun salah ke??) Then ,sebab aku pun duk berdiri tercegat kat depan dia tak jauh sangat la dalam lima langkah camtu..mula2 dia senyum kat aku,aku senyum kat dia..lepas tu mak dia pun mai la tegur aku
"eh,adik dah dapat katil dah??''aku pun jawab la dengan agak kurang konfiden"er,belum la mak cik.tu yang duk tepacak kat sini ni.kalo dah dapat katil saya dah pi tidoq dah atas katil saya".."o0o0oh..macam tu..anak makcik pun x dapat katil lagi,ni ha,,nama dia Nasuha..kawan la ngan dia ni." "o0o0h..weh,jom kita pi cari katil nak.??" ''jom3"...agak mudah mesra..macam dah lama kenal je..mukin tu permulaan kami untuk jadi bestfren...disambung cerita...kami pun pi la tanya kat kak senior tu yang dok ke hulu ke hilir dgn sekeping kertas dan pen.."assalamualaikum kak..ada lagi dak katil kosong bilik ni???kami dua tak dapat katil lagi la..." cHu-a pun nyampuk"ha'ah kak..locker pun kami tak dapat lagi.."..kak tu pun kata la balik."eh, sat na dik..mai ikut kak mai"......jalan punya jalan tak sampai lima langkah pun kak tu tunjuk dua katil kosong yang bersebelahan dan juga dua locker kosong yang bersebelahan.Alhamdulillah dapat locker dan katil pun sebelah-sebelah..Then lepas kak tu berambus dari bilik tuh...kami pun mula la operasi mengemas katil dan locker...sambil bergelak-gelak macam dah lama kenal.....nak dijadikan cerita,,esok pagi pi sekolah kami pun dapat meja bersebelahan juga..depan meja guru lagi..time tu kelas tak mix.hanya kaum hawa sahaja...dipendekkan cerita...masa form 2 kami duk ktil bersebelahan dan tempat duduk di kelas pun bersebelahan jugak..then time form 3 pon awal2 tahun dapat katil dan tempat duduk di kelas bersebelahan jugak.....sampai tengah tahun kami terpaksa berpisah sebab kena rombak bilik....Chu-a kena pindah gi bilik HAWA ke apa ntah nama bilik tu...kurang ingat...punya la sedih...sampai tak tolong dia kemas barang untuk pindah dorm pun..kejam tol..tapi kesian gak bila pikir2 balik time tu dia angkt barang sorang2..hehehe..maaf la kawan...tunjuk protest time tu..hahah..sampai la form 4 kami terus berpisah bilik dan kelas sebab Chu-are berhijrah ke SMT Taiping,perak...aku pulak berhijrah ke SMKDHAK......tapi,kami still contect anather one....hope our relationship forever and ever..AMIN..



Sahabatku Nur Awatif



Dikesempatan ini juga, nak wish bezday to my best fren Nur AwaTif ZuLkapaLi pada tanggal 22 aPriL yang lalu..moga dirimu semakin matang dalam menempuh onak dan duri kehidupan..maaf dipinta andai pernah terkasar bahasa..halalkan duit terpinjam terambik..eh,cam nak raya la plak..hehe..pape pun,to Awatif matang la sikit ek..lagi satu jangan la cakap mcam nak ligan* keretapi terlepas.(wakaka....nostalgia tul kalo sebut bab terlepas ketapi ni..) . Watif ni pulak seorang yang amat pantas dalam setiap pekerjaan yang dilakukan.fuh,kalo jalan ngn dia bley lenguh kaki sebab dia ni jalan laju sangat..cakap pun laju kadang2 sampai tak paham dia cakap apa..sekarang ni watif masih duk kat MMBB lagi...teman,teruskanlah perjuangan walau aku tiada disisi..sisipkan kenangan antara kita..ingatilah aku dalam setiap bisikan doamu..



...RiNdU mEnGgAmiT tiKa aKu menGinGatiMu...
Related Posts with Thumbnails