Isnin, 30 Mac 2009

WaRnA waRNi kEhiDupAn

Posted by amirafatin at 10:35 PTG
gambar ini tiada kena mengena dengan ini cerita
aSsALaMUaLaikuM w.r.t..


terima kasih saudara pengerusi majlis ,seterusnya para pengadil yang adil dan saksama , penjaga masa yang senantiasa setia bersama jam 'rolex'nya , barisan dif-dif kerhormat , seterusnya warga dewan yang saya hormati sekalian..eh..eh..ape la yang duk melalut ni..hehe.. actualy saje je nak penuhkan ruang..apa yang ada pada warna ye..ade yang kata...warna itu mencerminkan peribadi seseorang..ye ke..sape setuju angkat tangan...!!!...(jaga-jaga ye..jangan sampai kluarkan sesuatu)


haha..cakap pasal warna ni,teringat pulak masa form 1 time mula-mula nak menjejakkan kaki ke asrama.maklumlah first time duk hostel,agak exited sikit nak pegi.tapi nasib baik lah ada mama untuk meninjau2 barang2 keperluan asrama.tata pun ada jugak cerita pasal kat asrama ni..satu y tak boleh nak lupa ialah....tata pesan"mira kamu nanti duk asrama kain basahan waktu mandi sidai.jangan biar basah,nanti nak mandi pagi sejuk.."tata ni takut air gak rupanya..hahha,lagi tata pesan"mira nanti...bla...bla...bla....pot..pet..pot..pet...sekian..sekian..sekian....selain itu...natijahnya...bla..bla..bla..." mcm tu la kot tata pesan...dah x ingat apa da yang tata cakapkan...yang paling tak boleh lupa sekali pasal brang2 keperluan untuk masuk asrama spt baldi ,gayung,penyangkut baju,berus baju,dan mcm-mcm lagi..semunya nak warna pink.haha..kalau kat asrama tu buka je loker nampak hanger pink,nak pergi mandi baldi pink ,nak gi prep pencil case pink.kiranya bukak je mta waktu pagi sebelum pergi sekolah nampak warna pink dah..lawak je masa tu..tapi bila dah naik form 3 dan ke atas kurang sikit la minat pada warna pink tu..tapi ada jugalah minat tu cuma kurang sikit je..sebab warna pink ni kan nampak lembut je..nampak ayu gitu!!aww..dan bila mama or sesapa je tanya,dah x minat warna pink ke??dengan bangganya aku menjawab"ish,x mau dah la warna pink x matured.skrang kan dan jadi anak dara,kena la matured sikit.(matured ke???terpulang la pada anda untuk menilainya..taip undi matured ke 251093 untuk mengundi.)kan3??tapi.... sampai sekarang kalau tengok sesuatu yang bewarna pink aku akan secara automatiknya menjerit kecil dengan gaya yang ayunya"wow,,,cantiknyerrr"sila buat-buat ayu yer... dan secara automatiknya ada je suara - suara merdu,sumbang , dingin , salju , kabus yang akan berkata"ceh, kata warna pink x matured."


apa sebenarnya y nak disampaikan ni...sebenarnya nak cerita pasal warna...ye la..ape pulak kena mengena warna dengan nak masuk asramalah,kain basahanlah,ape lah....ish..kan dah cakap..teringat je..tgk balik tulisan warna biru tu..kiranya ni mcam drama la jgak..sikit teringat,sikit mimpi..


ok lah balik pada tajuk cerita yang sebenarnya,"warna warna malaysiaku cemerlang,warna warna malaysiaku gemilang,"sila nyanyi ala-ala dato' siti ye. herm..apa ada pada warna yer..???



ingin saya nyatakan gambaran saya pada warna dari segi pakaian yang kita gayakan. sebenarnya(walaupun x berapa nak benar),warna yang kita pilih pasti boleh menyampaikan sesuatu pada org di sekeliling kan...x percaya???ini psikologi tau...suka hati la nak pecaya ke x...kalau nak percaya,percaya la kalau x nak pun kena bagi percaya gak..(x paksa yea..suka hati korang la.)sontohnya seperti petugas keamanan memakai seragam biru tua yang menggambarkan berwibawa dan berkuasa,jururawat atau dokter juga memakai seragam putih atau hijau polos yang menyiratkan ketenangan dan kedamaian.. betul x??


PiNk...piNk..PinK


pink pulak beerti cinta,kasih sayang ,kelembutan ,keayuan,kesopanan,ketatasusilaan,feminin,

Warna yang disukai banyak wanita(termasuk si manis 16 ini)ini menyiratkan sesuatu yang lembut dan menenangkan, tapi kurang bersemangat dan membuat energi melemah..ye ke??


BiRu..bIrU...BirU


biru bererti kesetiaan,ketenangan atau kestabilan..stabil??ye la...cuba tgk awan...walaupun mendung kelbu nak hujan ribut petir taufan..tapi kita tetap tau yang dibalik awan sana tetap ianya berwarna biru...kan3??


karekter orang yang warna fav nyer biru...

Warna kesukaan kamu Biru, biasanya termasuk tipe pemurung, selalu menyenangkan dan selalu bertindak pasif dalam segala hal. Selalu mengharapkan kedamaian dan ketenangan. Kamu memiliki kesulitan dalam pergaulan. Demikian pula dalam bercinta karena kamu sering sekali menyembunyikan perasaan.



hiJau..HiJau..hiJaU


hijau pula bolehlah disiratkan kepata kata kesejukan,keberuntungan,dan kesihatan.Hijau melambangkan alam, kehidupan, dan simbol fertilitas. Para pengantin di abad 15 menggunakan gaun pengantin berwarna hijau..ramai jugak pengantin yang pakai baju warna hijau time bersanding kan3??...pergi rumah cik bedah...anak dia baju ijau...gi umah nek esah...cucu dia kawin pakai baju hijau...gi umak mak melah menantu dia pakai baju pengantin warna hijau....pastu kak kiah ngetop kata"diorang ni mesti pinjam2 baju pengantin ni..mesti bajet x cukup nak beli baju pengantin".tapi bila orang kampung suma gi umah kak kiah ngetop...laki dia pulak kawin lain pakai baju hijau..ha,,,amik kau..ngata kat orang lagi...(cerita ini tiada kena mengena antara yang sedang nazak atau yang baru nak jadi yea..)
karekter orang yang suka warna hijau..
Jika warna fav kamu hijau, maka kamu adalah type yang sangat romantik, menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang sejuk. Kamu adalah seseorang yang selalu memegang prinsip. Dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercaya.



aPa arTi WarNa pAdA pAndAngAn aNdA???






0 comments on "WaRnA waRNi kEhiDupAn"

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails